Telaşsız Bir Yaz: Türkiye’nin En Sakin Tatil Yerleri


Genellikle sakin tatil yerleri, Bursa gibi insan ve turist bakımından çok fazla ziyaretçisi olmayan yerlerde oluyor. Bursa’yı ziyaret ederseniz Bursa’da araç kiralama yaparak daha rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ülkemiz adeta bir tatil cennetidir. Yaşadığımız coğrafyada, nesiller boyu yaşamış olan uluslar ülkemizin en güzel yerlerine yerleşim yerleri kurmuşlardır. Hazırsanız, ülkemizin en sakin tatil yerlerini belirleyelim.

1) Sokakağzı

Sokakağzı, Çanakkale’de bulunan ve çok bilinmeyen bir noktadır. Assos’un yanı başında bulunur, minicik ve şirin bir beldedir. Gürültüden uzak, doğası güzel olduğu için tam sakin bir tatil arayanların adresi olabilir.Sokakağzı beldesinde denize girip, kitap okuyabilir, lokal halkın yapmış olduğu gözlemelerle ruhunuzu ve karnınızı doyurabilirsiniz. 


2) Olimpos

Roma döneminde insanlar bulunduğu alanın en güzel yerlerine yerleşim kurmuşlardır. Likya’lıların da Olimpos’a kurduğu antik kentten anladığımız kadarıyla Antalya’da bulunan Olimpos güzel bir liman kentiydi. Fakat zaman içerisinde güzel bir koya dönüşmüş durumda. Olimpos hem tarihi, hem çok güzel bir denizi hemde güzel dağ havasını içerisinde barındırabilen bir lokasyondur. Sakin bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz bungalov alanları da mevcuttur. Bölge insandan uzak böcek ve kuş seslerine oldukça yakındır.


3) Mazı

Mazı, Bodrum’da bulunan bir tatil beldesidir. Bodrum denince aklımıza tıklım tıklım plajları olan yerler geliyor fakat burası bir başka. Mazı, kalabalıklardan uzak kalabilmiş bir yer. Bölgede birbirinden bakir tam sekiz koy bulunmaktadır. Köy şehir merkezine toplam 45 dakika uzaklıktadır.


4) Datça

Datça, Muğla’da bulunan eşsiz bir güzelliğe sahip tatil beldesidir. Ege’nin güzel denizi, Muğla’nın güzel ve temiz doğası ile buluştuğunda Datça aklımıza gelmektedir. Özel Çevre Koruma Bölgesi olması sayesinde doğası hiç bozulmamış ve oldukça sakin kalmış bir beldedir.


5 ) Güzelçamlı

Bir başka sakin ve güzel tatil beldesi Güzelçamlı’dayız. Güzelçamlı, Aydın’da bulunan bir yerdir. Kuşadası’na 25 kilometre uzaklıktadır. Kalabalıktan uzak kalmayı başarabilen Güzelçamlı’nın sakin atmosferi ile hem mental olarak hemde fiziksel olarak dinlenebilirsiniz.


6) Bördübet

Şirin mi şirin, yeşil mi yeşil olan Bördübet, Marmaris’te bulunan sakin bir tatil beldesidir. Adını pek duymamanız normal çünkü bu bölgelere hemen hemen kimseler gitmez. Bu sebepten ötürü tatilinizi bu bölgede planlarsanız, yeşile ve huzura doyabilirsiniz. Bölgede bulunan Azmak Deresi sayesinde maviye de doyabilirsiniz.


7) Kabak Koyu

Muğla’nın bir başka bakir lokasyonlarından bir tanesi’de Fethiye’de bulunan Kabak Koyu’dur. Kabak Koyu’na kara ulaşımı oldukça zordur. Keza bu sebepten ötürü oldukça sakin ve insandan uzak bir bölgedir. Kabak Koyu’na gittiğinizde dağlardan gelen temiz havanın ve havuzu andıran güzel ve temiz Ege Deniz’inin keyfini çıkartabilirsiniz.

Bonus: Karadağ Yaylası

Trabzon Akçaabat’a bağlı olan Karadağ Yaylası’nda sakinliği bulabilirsiniz. Trabzon Havalimanı’nda araç kiralama yaparak yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaylalarda insan bulmak oldukça zordur. Bu sebepten ötürü sakin bir tatil anlayışınızı yaylalarda değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bölgenin havasi o kadar iyi ki akciğer tedavisi gören hastalar bu yaylalarda rehabilite olmaktadır. Fakat kiraladığınız aracın altı yüksek olmalıdır. Keza ulaşım hususunda bulunan yollar toprak yollardır.

Bu makalemizde de sizlere ülkemizin en sakin koylarını ve yaylalarını anlatmaya çalıştık. Sizlerde Elitcar’ın web sitesi sayesinde çok kolay araç kiralama yapabilirsiniz. Fiyatlarından tutunda aracın içerisinde bulunacak özelliklere kadar seçebilir veya bilgi alabilirsiniz.