Bodrum

Uygun fiyat ve güvenilir hizmet anlayışı ile Elitcar Bodrum Araba Kiralama ayrıcalıklarını ve kusursuz deneyimi yaşayın!

Muğla’nın ilçelerinden biri olan Bodrum, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Yaz ayları gelmeden henüz ilkbaharda ziyaretçilerini ağırlamaya başlar. Yaz sonuna kadar yerli yabancı turistlerin akınına uğrar. Bodrum’un eski adı Halikarnassos’tur. Tarihi geçmişi dünyanın en ünlü tarihçisi olan Heredot’a göre Dorlar tarafından başlamıştır. Karya, Megeralılar daha sonra Bodrum’a hakimiyet kurmuşlardır. Persler, Romalılar, Bizanslılar döneminde de önemli bir merkez olan Bodrum, Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı egemenliği altına girmiştir. Cumhuriyet ilan edildikten sonra ise adı Bodrum olmuştur. Bodrum isminin tarihi çok eskilere dayanır. Aziz Petrus’un isminin Latincesi olan Sanctum Petrum adı o zamanki Bodrum’a verilmiş ve isim ilk olarak Petrum daha sonra ise Bodrum olmuştur.

Bodrum'daki Tarihi Mekanlar

Bodrum masmavi suları, turkuaz evleri, koylar, plajlar, tarihi mekanlarıyla ziyaretçilerine çok farklı alternatifler sunar. Bodrum’da kalınan süre boyunca yapılacak aktiviteler bitmez. Bodrum merkezde yer alan Bodrum Kalesi gezilecek yerlerin başında yer alır. Farklı mimarisi ile Bodrum Kalesi görenleri hayran bırakır. Rodos Şövalyeleri tarafından yaptırılan kalenin şehir manzarası eşsizdir. İçeriye kilise, cami, hamam, hapishane gibi yapılar yapılmıştır. Bodrumun simgesi olan kale şu an müze olarak kullanılmaktadır. Sualtı Arkeoloji Müzesi adıyla kullanılır ve geçmiş dönem eserler sergilenir. Müzenin içinde 14 tane sergi bölümü ve binlerce parça bulunur. Giriş ücretlidir.

Halikarnas Mozolesi Yunan ve Mısır mimarisini birleştiren eşsiz bir yapıdır. Kral Mousolos anısına yaptırılmıştır. Mozole ifadesi ondan sonra yayılmaya başlamıştır. Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan anıt, Bodrum ziyaretinde listeye mutlaka eklenmelidir. Antik kentler Bodrum gibi kültür beşiği olan bir yerde hala korunan nadide yerlerdir. Klasik dönemden kalan 13 bin kişilik Antik Tiyatro böyle bir yapıdır. Özellikle festival ve konser zamanlarında Antik Tiyatro ayrı güzel olur. Geçmişte de burada çeşitli organizasyonların yapıldığını bilmek ayrı bir duygu verir. Gümüşlük’te bulunan Myndos (Mindos) Antik Kenti Ege ve Akdeniz’i birleştiren bir yapıda. Leleg ve Bizans’tan kalma mozaik, seramik, sütunların izine rastlamak mümkündür. Antik kent şu an balıkçı köyü olarak kullanılmaktadır. Diğer tarihi kalıntılardan olan Pedasa Antik Kenti diğer antik kentlere göre ulaşımı zordur. Özel araçla ve 1 saatlik bir yürüyüşle ulaşım mümkündür. Legel zamanından bu yana korunmuş antik kentte yer alan mezarları mutlaka görün deriz. 

Eğer yolunuz Türkbükü’ne veya Milas’a düştüyse mükemmel plajlardan sonra, mutlaka Madnasa Antik Kenti ve İasos Antik Kenti’ne uğrayın. Biraz daha yakın tarihe tanıklık etmek isterseniz de Zeki Müren Müzesi ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor. Sanat Güneşi Zeki Müren’in aşık olduğu ve ömrünün son zamanlarını geçirdiği Bodrum’da yer alan evi 200 yılında müzeye çevrildi. Müzede Zeki Müren’in kişisel eşyaları, sahne kıyafetleri gibi eşyaları sergilenir. 

Bodrum'un Doğal Güzellikleri

Bodrum’un bu kadar sevilmesinin, hatta tası tarağı bırakıp yerleşilmesinin en büyük sebebi sahip olduğu doğal güzelliklerdir. Eşsiz koylar, plajlar, maviyle bezeli Bodrum’u her zaman ilgi çekici yapıyor. Turgut Reis, Türkbükü, Gümüşlük ve pek çok yer Bodrum gezinizde rotanıza eklenebilir. Bodrum gibi doğal güzelliklerin bolca yer aldığı yerlerde tatile doyamayabilirsiniz. Hatta ilk defa geliyorsanız mutlaka zaman sınırlı olduğu için gidemeyeceğiniz yerler olacaktır.

Gümüşlük plajı, restoranları, eğlence mekanları ile Bodrum’un en güzel yerlerindendir. Akşam ayrı gündüz ayrı güzeldir. Akşam mutlaka Gümüşlük’te yemek yemenizi veya etkinliklere bakarak müzik dinlemenizi öneririz. Hiç olmadı sadece Gümüşlük koyu boyunca yürüyün deriz. Gelmişken Tavşan Adası’nı ihmal etmeyin. Myndos Antik Kneti parçalarından olan adaya Kral Yolu adı verilen yoldan yürüyerek gitmek mümkün. Bu yolun denizin üstünden geçmesi ise ayrı güzeldir. 

Gümbet ve Bitez gibi hem deniz, kum, güneş hem de eğlencenin bir arada olduğu yere geldiyseniz Akvaryum Koyu’nu da görün deriz. Adını akvaryumdan almasının nedeni ise tertemiz suların içinden canlıları bile görebiliyor olmamızdır. Mavi Tur tekneleri ile koya ulaşmak mümkündür. Diğer taraftan Türkbükü, Gümbet, Bitez gibi yerlerdeyseniz mutlaka bir plaj partisine katılın. Karaincir, Camel, Meteor, Cennet Koyu, Orak Adası tekne turlarının uğradığı diğer yerler. Bu koyları görmek için tekne turu yapmanızı tavsiye ederiz. Turgut Reis, Ilgınlar Plajı, Güvercinlik gibi yerlerde kamp sevenlere göre alternatifler de bulunur. Müthiş manzara eşliğinde güneşe veda edip, daha sonra uzun bir yürüyüşle limandan Yalıkavak’a veda etmeyi de ihmal etmeyin. 

Bodrum'da Spor ve Macera

Yelken, dalış, trekking, kamp, rüzgar sörfü ve pek çok alternatif Bodrum seyahatinize heyecan katabilir. Koylarının çoğunun mavi bayraklı olduğu Bodrum en iyi dalış noktalarından biridir. Fauna ve flora açısından zengin olan Küçük Reef hem ülkenin hem de dünyanın en iyi dalış yerlerinden biridir. Orak Adası, Kurt Burnu, Büyük Raif, Delikli Mağara farklı canlı türleri ve doğal güzelliklere direkt olarak şahit olacağınız dalış bölgelerindendir. 
Yalıkavak ve Turgut Reis su sporu tutkunları için farklı alternatifler sunar. Özellikle Yalıkavak’da her sene düzenlenen  yelken yarışlarına katılmanız tavsiye edilir. Diğer taraftan yelken tutkunları için, Akyarlar gibi eşsiz bir koyda yelken yapmayı tavsiye ederiz. Aynı şekilde Bodrum’un farklı rotasyonlarında rüzgar sörfü yapabilirsiniz. 

Bodrum'da Ne Yeni, Ne İçilir

Zeytinyağlılar, bol bol deniz ürünleri.. Bir Ege kentindeyseniz mutfakta bunlardan bolca yersiniz. Üstelik en güzelini yersiniz. Bodrum’da zeytinyağlıları, balıkları ile meşhurdur. Bodrum’a yolunuz düştüyse balık, sebzeli döner, kabak çiçeği dolması, mandalina reçeli, lokma yemeden dönmeyin deriz. Tatlı olarak her yerde bulabileceğiniz mandalina lokumunu da şiddetle öneririz. Eğer Bitez’e uğrarsanız bir dondurma yemeden dönemyin. Belki de hayatınızda yediğiniz en iyi dondurmalardan biri olacaktır. 

Bodrum'a Nasıl Gidilir

Bodrum’a özel aracınızla, uçakla veya otobüsle ulaşım sağlanabilir. Milas-Bodrum Havalimanı’nın Bodrum merkeze uzaklığı 32 kilometre arabayla 35 dakikadır. Havalimanından sonra taksi, servisler veya araç kiralayarak istediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Bodrum’a kara yolu ile gelmek isteyenler için, arabayla İstanbul yaklaşık 10 saat sürer.
 

SSS
Sıkça Sorulan Sorular
Kiralık bir araçla, toplu taşıma veya araç paylaşımı hizmetlerine ihtiyaç duymadan, istediğiniz yere, istediğiniz zamanda gitme özgürlüğüne ve esnekliğine sahip olursunuz.
Kiraladığım araç arızalandığında yerine araç veril

Aracın arızalanması durumunda derhal araç kiralama şirketiyle iletişime geçerek durum hakkında bilgi verebilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Arızalanan aracın yerine yeni araç temin edilecektir.

Hala Sorularınız mı Var?
Sorular ve yanıtlar hakkında daha fazla bilgi almak için sıkça sorulan sorular sayfamızı ziyaret edin.